Reabilitarea Clădirii Liceului Tehnologic “Fogarasy Mihály” din Gheorgheni, județul Harghita

În cursul acestei săptămâni echipa Moebius Engineering & Design a semnat contractul pentru proiectarea lucrărilor de reabilitare a clădirii Liceului Tehnologic “Fogarasy Mihály” din Gheorgheni, județul Harghita.

Date proiect:

  • Adresa:Gheorgheni, județul Harghita
  • Structura de rezistență: Moebius Engineering srl,  ing. Alpár Kis, ing. Csongor Biró
  • Status: demarare lucrări de proiectare

Despre însemnătatea clădirii:

Deși nu este clasată ca monument, clădirea Liceului Tehnologic “Fogarasy Mihály” este de o frumsețe aparte și are o mare însemnătate pentru Ținutul Secuiesc.

În primul rând vorbim despre instituirea primei școli profesională din Secuime, care conform studiilor istoricului Orbán Balázs a avut loc în jurul anului 1783.

În al doilea rând vorbim despre clădirea care a fost construită în 1876 de episcopul Transilvaniei Fogarasy Mihály, de origine din Gheorgheni. Conform înscrisurilor oficiale, în perioada 1874 – 1944 absolvenții școlii profesionale erau specializați în pantofărie, tâmplărie, fotografie, ceasornicărie și multe altele.

Trecând prin mai multe regimuri, clădirea a continuat să funcționeze ca școală profesională de meserii, până a ajuns la forma sa actuală. De-a lungul anilor, ansamblul a fost completat cu internat, sakă de sport și ateliere.

Vom reveni cu mai multe detalii despre clădire în viitorul apropiat.

Pentru mai multe detalii, sau proiecte similare vă invităm să ne scrieți aici.

Share this post