Reabilitarea Bisericii Evanghelice fortificate din Alma Vii, județul Sibiu.

Proiectul de reabilitare a Bisericii Evanghelice Fortificate din Alma Vii (în germană Almen, în maghiară Szászalmád), comuna Moșna, din județul Sibiu, a fost demarat în 2018, iar în prezent se așteaptă alegerea executantului

Echipa Moebius Engineering & Design a realizat proiectarea structurală a reabilitării ansamblului de monumente istorice din cadrul Bisericii Evanghelice fortificate din Alma Vii curpinzând: clădirea bisericii, turnul-poartă, turnul-clopotniță și turnurile anexe.

Date proiect:

  • Cod monument: SB-II-a-A-12309
  • Adresa: Alma Vii, jud. Sibiu
  • Structura de rezistență: Moebius Engineering
  • Status: selectare executant

Despre monumentul istoric și însemnătatea sa:

Biserica săsească a fost fondată în secolul XIV, iar fortificația din jurul său a fost realizată abia în secolul XVI odată cu supraînălțarea clădirii bisericii. Dintre elementele deosebite menționăm orga bisericii, construită pe la 1840.

Ansamblul fortificat a mai trecut printr-o restaurare masivă în anul 1966, lucrări care au readus edificiul la stadiul inițial plus câteva modernizări.

Proiectul „Centrul de interpretare a culturii tradiționale Alma Vii – Reabilitarea și refuncționalizarea incintei fortificate” a început în luna aprilie a anului 2015 și a fost implementat de către Fundația Mihai Eminescu Trust (MET) și partenerul său, Institutul Norvegian pentru Cercetarea Patrimoniului Cultural.

Moebius Engineering & Design a fost încredinșat cu proiectarea de rezistență din cadrul proiectului de reabilitare a Bisericii Evanghelice fortificate din Alma Vii.  În prezent, se așteaptă selectarea executantului lucrărilor.

Pentru mai multe detalii, sau proiecte similare vă invităm să ne scrieți aici.

Share this post