Reabilitare Biserica Reformată din Sânmiclăuș, județul Alba

Sânmiclăuș (în maghiară Szentmiklós, în dialect săsesc Klosdref, Kluisderf) este un sat din comuna Șona (în maghiară: Szépmező, în germană: Schönau) din județul Alba. Satul este cunoscut în mod special pentru Castelul Bethlen și pentru bisericile din sat. Toate aceste edificii fiidn clasificate ca monumente istorice.

În 2019, echipa Moebius Engineering & Design a fost încredințată cu proiectarea structurală din cadrul proiectului de reabilitare a Bisericii Reformate din Sânmiclăuș.  

Date proiect:

  • Cod monument: AB-II-m-A-00321
  • Adresa: sat Sânmiclăuș, comuna Șona, jud. Alba
  • Structura de rezistență: Moebius Engineering
  • Status:  predare proiect în luna mai 2020

Despre monumentul istoric și însemnătatea sa:

Biserica Reformată din Sânmiclăuș (Szentmiklós, în dialectul săsesc Klosdref, Kluisderf) datează din secolul XVII și este o construcție în stil baroc. Din elementele remarcabile menționăm amvonul bisericii, decorul interior, ornamentele în piatră și turnul bisericii.

Moebius Engineering & Design a utilizat tehnologii 3D pentru scanarea acestui monument istoric, după cum puteți vedea în imaginile de mai jos. Este o onoare să participăm la redarea rezistenței și esteticii acestui edificiu, cu atât mai mult cu cât satul Sânmiclăuș face parte din sturile arheologice ale județului Alba.

Pentru mai multe detalii, sau proiecte similare vă invităm să ne scrieți aici.

Share this post