Reabilitare Baia Populară din Sibiu

Moebius Engineering & Design – proiectare de rezistență, alături de ARH. SERVICE GUTTMANN & COMP SRL, de Euras SRL și de Primăria Municipiului Sibiu anunță finalizarea lucrărilor de reabilitare a Băii Populare din Sibiu. Inaugurată în Decembrie 1904, Baia Populară din Sibiu este una din cele mai vechi centre SPA din țară. Proiectată de profesorul de arhitectură al Universităţii Tehnice din München Karl Hocheder (1854-1917), Baia Populară din Sibiu îmbină stilistic elemente baroc cu elemente de „Jugendstil” de sfârşit de secol XIX şi început de secol XX. Ne bucurăm că în sfârșit această clădire emblematică este reabilitată și vă invităm să descoperiți elementele care au făcut această resturare unică în țară.

  • Conceptul de restaurare de arhitectură a fost realizat de Arh Service Guttmann & Comp.
  • Proiectul de consolidare structurală a fost realizat de Moebius Engineering & Design.

Date proiect:

  • Adresa: Strada Andrei Șaguna 2, Sibiu, jud. Sibiu
  • Denumirea proiectului: Reabilitare Baia Populară din Sibiu
  • Proiectare de arhitectură: Arh Service Guttmann & Comp
  • Proiectant de specialitate rezistență: MOEBIUS ONLINE S.R.L.
  • Antreprenor general: EURAS srl
  • Status: finalizat

Lucrări realizate:

  • consolidare clădire prin lucrări de intervenție la fundații, ziduri, stâlpi, la fostul coș de fum,
  • refacerea fundației bazinului de înot,
  • întărirea structurii mansardei
  • construirea unei noi scări spre etaj.
  • refacerea tencuielilor interioare și exterioare
  • Înlocuire tâmplărie ferestrelor
  • recompartimentări, relocări și extinderi ale spațiilor prin amenajarea integrală a podului existent și mutarea spațiilor administrative.
  • extindere subsol cu reamenajare
  • modernizare instalațiile electrice, termice, de apă, de canalizare și de gaz.
  • modernizare pardoseli și placări din incinta conform cerințelor speciale ale clădirii istorice.
  • resturare arhitecturală: balustradel, uși, compartimentări din lemn ale cabinelor de schimb, scara din lemn, coloanele de piatră și cuva din piatră de la fântâna bazinului, placări ceramice ale bazinului
  • optimizare acces persoane cu dizabilități în toate ariile de servicii, prin rampe și un ascensor
  • dotări și echipări de ultimă generație.

În prezent, complexului SPA i-au fost redate frumusețea de odinioară dar și un orizont nou pentru viitor. Ne bucurăm că echipele Moebius Engineering & Design și arh. Arh Service Guttmann & Comp fac parte din acest proiect impresionant.

Pentru mai multe detalii, sau proiecte similare vă invităm să ne scrieți aici.