Májusra tervezik a Kolozs megyei Bonchida református templomának felújítását

Bonchida országszerte ismert, amióta a Bánffy-kastélyban rendezik meg a népszerű Electric Castle fesztivált, de számunkra Bonchida most nem a kastély miatt érdekes, hanem az épített örökségünk másik Kolozs megyei műemléke, a református templom miatt. Csapatunk 2018 óta dolgozik a felújítás szerkezetmérnöki tervein, most pedig örömmel jelentjük, hogy 2020. május során a kivitelezési munkálatokat is lekezdik.

A projekt részletei:

  • Műemlék-azonosító: CJ-II-a-B-07535
  • Cím: Bonchida, Kolozs megye
  • Műépetészeti tervek:
  • Szerkezetmérnöki tervezés: Moebius Engineering
  • Állapot: kivitelezési munkáláatok kezdete 2020. május

Az műemléképület jelentőségéről:

A XII. századi bonchidai templomot a XIII. században már tatarozni kellett, hogy a tatárjárás pusztításait kijavításk. Bonchida (románul Bonțida, németül Bonisbruck) templomának egyedi megkülönböztető jellegzetessége, hogy a azon kevés templomok közé tartozik, amelyeknek két hajója van. Harangtornya a templomtól távolabb, a régi torony helyén épült.

A Moebius Engineering & Design csapata számára nagy öröm, hogy a szerkezetmérnöki tervek elkészítésével hozzájárulhatott a bonchidai református templom felújításához, hogy a helybéli családok és a Bonchidára látogató turisták teljes szépségében csodálhassák meg ezt a műemléket.

További részletekért és hasonló projektekkel kapcsolatos információkért bizalommal vegyék fel a kapcsolatot csapatunkkal ezeken az elérhetőségeken.

Share this post